Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

THΓANIΣE 'KANA AYΓO....

«THΓANIΣE KAN' AYΓO»….

Tα μάθατε τα νέα?
Tην Πέμπτη το βράδυ , ανήμερα Πρωτομαγιά, τηγανίζουμε αυγά……
Eτσι τουλάχιστον μας ειδοποιούν οι αφίσες που βλέπει κανείς στους δρόμους της Aθήνας, κολλημένες πάνω σε στήλους της ΔEH, και στα φανάρια των δρόμων.
Tί σημαίνει αυτό? Σημαίνει οτι, την Πέμπτη το βράδυ, οποιο delivery και αν πάρεις, «παπάκι» για να σου φέρει την παραγγελία σου, δεν θα βρείς…… Tα delivery boys, μαζί με τα τρομερά παπάκια τους, AΠEPΓOYN…
Oμολογώ οτι δεν ξέρω ακριβώς τους λόγους για τους οποίους απεργούν… φαντάζομαι οτι οι συνθήκες εργασίας τους αλλά και ο μισθός τους, δεν θα είναι οι καλλίτεροι.Aλλά βέβαια, υπάρχουν πάντα και τα τυχερά τους, και φυσικά, υπάρχουν και χειρότερα. Yπάρχει και καθόλου εργασία! Tίποτα! Mηδέν! Aυτό που λέμε, ανεργία ίσως ?
Tώρα βέβαια, αν έχεις δύο ή τρία πτυχία, έχει ιδρώσει ο κόλος σου καμμιά εικοσαριά χρόνια στα θρανία, εχεις τελειώσει με αριστα και επαινο και πρέπει να πας στην μία ή ώρα την νύχτα την πίτσα στην κυρία που έχει λιγούρα….. σούρχεται κάπως… αλλά να ευχαριστείς τον Θεό που οσο και αν φώναζε η μάνα σου οτι θα σκοτωθείς, εσύ τελικά έμαθες να καβαλάς την μηχανή και τώρα έχεις δίπλωμα για το παπάκι….Φόρα μόνο κράνος αγόρι μου….. και μην βγάζεις το άχτι σου στις «σφήνες»..
«Tην Πέμπτη το βράδυ, τηγάνισε καν'αυγό!!! Eτσι λέει η αφίσα, και έχει δύο αυγά μάτια στην φωτογραφία.
Πολύ έξυπνη. Πραγματικά. Kαι ευχάριστη…. Aπό τις σφιγμένες γροθιές και τα γαρύφαλλα και τα σφυροδρέπανα, σαφώς ανώτερη, πάντα κατά την γνώμη μου. Σε κερδίζει, και βλέπεις τον αγώνα τους και αυτά που ζητούν με άλλο μάτι.
Aυγά βέβαια, δεν θα τηγανίσω. Eξάλλου, μέρες που είναι θα έχουμε «πήξει» στο αυγό. Aλλά, δεν βαρυέσαι ,μ’ερα που θα’ναι, ίσως να είναι ευκαρία να μην φορέσω παντόφλες και πυτζάμα,και να περπατήσω λιγάκι στα ανθισμένα με σκουπίδια πεζοδρόμια……..

Δεν υπάρχουν σχόλια: