Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ταρτα Σοκολάτα με φύλλο χρυσού!!!

Τελευταία έχει γίνει πολύ της μόδας, να διακοσμούνται τα φαγητά και τα γλυκά της υψηλής γαστρονομίας με φύλλο χρυσού.......
Προσωπικά, το θεωρώ από άκρως προκλητικό, έως το άκρον άωτον της κακογουστιάς των νεοελλήνων.. και όχι μόνον.
Σε μία εποχή που η οικονομία μας "στενάζει", που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υποφέρουν, και που όλοι μας, νοιώθουμε αυτό το ρίγος της λιτότητας στην ραχοκοκκαλιά μας, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους ικανοποίηση μπορεί να έχει κάποιος βάζοντας στο στόμα του μία κουταλιά σοκολάτας πού περιέχει ψήγματα χρυσού.
Ο χρυσός δεν έχει γεύση, δεν προσφέρει λοιπόν τίποτα στον ουρανίσκο μας. Δεν έχει και καμία θρεπτική αξία απ' ότι ξέρω. ¨Αρα, όπως ακριβώς μπαίνει στο στόμα μας, έτσι και "βγαίνει" από το σώμα μας μερικές ώρες αργότερα.
Δεν ξέρω τι είδους ματαιοδοξία μπορεί να εξυπηρετεί,η παρουσία του σε φαγητά και γλυκά, και ποιο διεστραμμένο μυαλό σκέφτηκε κάτι τέτοιο, αλλά διασκεδάζω πολύ με την ιδέα, πως σε μερικά χρόνια, στην Ψυττάλεια, εκεί που τελικά καταλήγει σε μία "συγκεκριμένη μορφή", όλη αυτή η "τρέλα του μεγαλείου" μας, θα βρεθεί φλέβα χρυσού, και τότε όλοι θα μιλάνε για το ελληνικό Ελντοράντο!!!!